HomeWeblognieuws

Managementboek van het jaar 2019?


Ons boek Leiderschap van de programmamanager. Hoe jij het verschil maakt in doelgerichte opgaven (2018) staat op de longlist voor Managementboek van het jaar 2019, samen met 52 andere boeken. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op! Wat een eer om in dit exclusieve gezelschap te mogen vertoeven.

De jury is zich op dit moment nog verder aan het beraden over welke van de 53 boeken van de longlist op de shortlist komen. Die shortlist zal bestaan uit 5 boeken en wordt bekend gemaakt op 26 maart aanstaande. Lees voor meer achtergronden over eerdere winnaars en de overwegingen van de jury deze boekblog.

 

Over het boek

Gezien de cruciale rol van de programmamanager en zijn leiderschap in het realiseren van een programma hebben Jo Bos, Helmuth Stoop en ik over dit thema een apart boek geschreven: Leiderschap van de programmamanager. Hoe jij het verschil maakt in doelgerichte opgaven (2018). Dit thema is dus niet apart uitgewerkt in Werken aan Programma’s (al besteed ik er in het hoofdstuk over Organiseren wel enige aandacht aan). Op 4 december hebben we het boek officieel gelanceerd bij VRIJ in Culemborg. Een prachtig mooi feestje!

In dit boek zijn 14 thema’s uitgewerkt die het fundament vormen onder het leiderschap van een programmamanager, zoals het bouwen aan vertrouwen en het omgaan met macht. Per thema hebben we theorie en praktische handvatten opgenomen. Daarmee willen we je aanzetten tot gerichte reflectie op je eigen rolopvatting en rolinvulling. We hopen dat je met dit boek je leiderschap als programmamanager verder zult ontwikkelen!

 


Denk mee en reageer

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Login Registreer
Search icon